Bibhitaki

139.99 kn

Nema na zalihi

Bibhitaki

Terminalia Bellerica

  • 100 veganskih kapsula 500 mg
  • Sastav: Bibhitaki (Terminalia belerica) prah ploda
  • Drugo ime je “Vibhitaka” – neustrašiv / onaj koji otklanja strah i depresiju
  • Djeluje na mentalni i fizički umor, letargiju
  • Jaki adaptogen
  • Pogodno za Vegane
  • Bez umjetnih boja, aroma, mirisa, konzervansa (100% prirodno)

Nema na zalihi

Kategorija:

Opis

Bibhitaki se na sanskritu naziva “Vibhitaka” – neustrašiv / onaj koji otklanja strah. Drugo ime mu je “Aksa” što znači oko.

Plod bibhitaki raste na stablima visine 20-30 metara i rasprostranjen je kroz cijelu Indiju. Najviše ga ima na nižim planinama do 1200 metara visine.

Ovaj plod sa vrlo visokog drva najviše djeluje na usporenu Kapha doshu. Fizički umor, mentalni umor (tonik za mozak), letargija…

Plodovi sadrže tanin, B-sitosterol (spoj koji je zaslužan za razgradnju kolesterola), galnu kiselinu, chebulasic kiselinu, manitol, glukozu, galaktozu i fruktozu.

Bibhitaki je isto tako kao i druge “rasayana” biljke jaki adaptogen, što znači da pomaže u prilagodbi na stresne situacije i održavanju homeostaze. Znanstvena istraživanja navode na njegova antiupalna i antioksidant svojstva.

Bibhitaki je jedan od tri sastojka koji čine nadaleko poznatu formulu – Triphala. Samim time što je Bibhitaki unutar formule Triphala, govori o velikom spektru djelovanja tog ploda.

Kvalitete bibhitakija po ayurvedi

Rasa (okus): gorko
Virya (potencija ili energija): grije
Vipaka (post probavni efekt): slatko
Dosha: balansira sve tri doshe, a naročito Kapha doshu
Prabhava (specijalno svojstvo): “rasayana” tonik koji pomlađuje, “bhira” što znači zastrašujuć, tako se objašnjava da djeluje na poremećaje u tijelu – zastrašujuće

Više o ovom nevjerojatnom plodu i njegovom učinku na tijelo i um pretražite preko Googla. Postoji jako puno dokumentacije i znanstvenih radova.

Za više informacija o samom proizvodu ili ukoliko želite zakazati vaše osobne ayurvedske konzultacije, slobodno nam se obratite na e-mail: savjetovanje@rasayana.hr ili nas nazovite na broj 095 9052 433

Ukoliko želite naručiti proizvod preko našeg web shop-a, a trebate pomoć prilikom samog procesa kupovine, možete nas kontaktirati na e-mail: shop@rasayana.hr

Mogućnosti plaćanja: uplata na račun, plaćanje pouzećem (prilikom preuzimanja paketa).

Možda će vam se također svidjeti…