Shatavari

155.00 kn

Shatavari – korijen indijske šparoge

Asparagus Racemosus

 • 100 veganskih kapsula 500 mg, ekstrakt 4:1
 • Sastav: Shatavari (Asparagus racemosus) ekstrakt korijena
 • Hladi i iscjeljuje cijelo tijelo
 • U prijevodu znači “zdrava, jaka i plodna žena”
 • Najkompletnija biljka za žene: u menopauzi, srednjoj dobi i u pubertetu
 • Balansira rad ženskih hormona
 • Smiruje upale generalno
 • Jak adaptogen
 • Jako dobra biljka kod povećane želučane kiseline
 • Pogodno za vegane
 • Bez umjetnih boja, aroma, mirisa i konzervansa (100% prirodno)
Kategorija:

Opis

Shatavari je bodljikavi grm koji naraste od 1-2 metra.  Ayurveda koristi korijen ove biljke.

Riječ shatavari se sastoji od dva izraza: “shata”, što znači “stotinu”, i “vari”, što znači “nevjesta”. Prevodi se kao “ Žena koja je spremna stotinu puta biti nevjesta”. Drugim riječima – zdrava, jaka i plodna žena.

Shatavari je definitivno biljka koja je najbolji prijatelj svake žene, od mladosti do starosti. Sjajna je za razne poremećaje sa kojima se žene susreću u pubertetu, srednjoj dobi ili pak tijekom menopauze.

Sa druge strane Shatavari je jako dobar prijatelj i za muškarce, pogotovo Pitta tipove i povišene kiseline.  Shatavari hladi i iscjeljuje cijelo tijelo, smanjujući razne upale. Daje snagu ženama i muškarcima.

Ne zaboravimo da je Shatavari isto tako adaptogen, što znači da blagotovorno djeluje na um i emocije u stresnim situacijama.

Drevni ayurvedski tekst, Bhava Prakash, kaže da je Shatavari “kashayapaha”, što znači “pomoć u izgradnji svakog oštećenog tkiva”.

Zbog “guru” (prevodi se kao “teško”) kvalitete, Shatavari nekome može biti težak za probaviti. To su isključivo ljudi koji imaju puno toksina (ama) i njima se savjetuje da prvo očiste toksine kako bi kasnije uživali u svim blagodatima koje pruža ova predivna biljka.

Shatavari kao i većinu drugih “rasayana” biljaka treba mudro koristiti (kako bi primili cijeli spektar djelovanja biljke) upravo zbog njihovog jakog detoksikacijskog svojstva. Definitivno je najbolje konzultirati se sa ayurvedskim praktičarom koji će savjetovati kako prvo očistiti (pripremiti) tijelo, a posebno jetru u ovom slučaju. Čišćenje jetre, krvi, crijeva, je od iznimne važnosti. Kao što jedanput godišnje vozite automobil na servis, tako bi trebalo očistiti i svoje tijelo.

Kvalitete biljke Shatavari po ayurvedi

Rasa (okus): slatko i gorko
Virya (potencija ili energija): hladi
Vipaka (post probavni efekt): slatko
Dosha: smiruje Vata i Pitta doshu, ali povećava Kapha doshu. Obriši točku na kraju
Prabhava (specijalno svojstvo): “rasayana” tonik koji pomlađuje, afrodizijak i tonik za ženske organe

Više o ovom nevjerojatnom plodu i njegovom učinku na tijelo i um pretražite preko Googla. Postoji jako puno dokumentacije i znanstvenih radova.

Za više informacija o samom proizvodu ili ukoliko želite zakazati vaše osobne ayurvedske konzultacije, slobodno nam se obratite na e-mail: savjetovanje@rasayana.hr ili nas nazovite na broj 095 9052 433

Ukoliko želite naručiti proizvod preko našeg web shop-a, a trebate pomoć prilikom samog procesa kupovine, možete nas kontaktirati na e-mail: shop@rasayana.hr

Mogućnosti plaćanja: uplata na račun, plaćanje pouzećem (prilikom preuzimanja paketa).

Možda će vam se također svidjeti…