Triphala

139.99 kn

Triphala

Osnovna ayurvedska formula

  • 100 veganskih kapsula 500mg, ekstrakt 4:1
  • Sastav: Amalaki (Emblica ocinalis) prah ploda, Haritaki (Terminalia chebula) prah ploda, Bibhitaki (Terminalia belerica) prah ploda
  • Najkorištenija i najsvestranija formula u Ayurvedi.
  • Djeluje na čišćenje crijeva i cijelog organizma
  • Tonik koji pomlađuje stanice i tkiva
  • Jak antioksidant
  • Pogodno za vegane
  • Bez umjetnih boja, aroma, mirisa i konzervansa (100% prirodno)
Kategorija:

Opis

Triphala se sastoji od dvije riječi: tri znači “tri”, a phala “plod”. Ovo je jedna od prvih formula u Ayurvedi koja nije izgubila na popularnosti onih koji ju prepisuju niti kod onih koji ju koriste.

Triphala je najkorištenija formula u Ayurvedi!

Tri ploda u istom omjeru tvore Triphalu: amalaki, haritaki i bhibitaki.

Triphala je tonik koji pomlađuje stanice i tkiva, jak je antioksidant. Ova kombinacija djeluje najviše na probavni trakt kojeg temeljito čisti dovodeći nas do čistih čula i čistog tijela. Triphala je jedna od najboljih rasayana formula korištena od davnina.

Kroz duži vremenski period korištenja, Triphala će zaista očistiti cijeli organizam.  Već nakon tri tjedna možete primjetiti efekt na vašoj koži, kosi i noktima. Triphala ima jako blago laksativno svojstvo i zato se može uzimati duže vrijeme. Za razliku od drugih laksativa (kava, sena, gorka sol, magnezijum, psyllium itd.) koji kroz neko vrijeme isušuju crijeva i dovode do većih problema. Ono što je važno napomenuti je to da Triphala ne stvara ovisnost čak i nakon dužeg vremena, nego pomalo regulira probavu. Čišćenje crijeva i čišćenje jetre se kod Triphale manifestira polako, ali sigurno!

U Indiji svi znaju za Triphalu i njene dobrobiti te se uvijek spominju dvije uzrečice:

“Ako ne znaš što koristiti od dodataka prehrani, uzmi Triphalu i ne možeš pogriješiti”.

To se kaže jer se vjeruje da triphala brine o organima, kao što majka brižno brine za dijete. Sva tri ploda Triphale brižno i nježno otklanjaju višak toksina te pospješuju bolju probavu i asimilaciju.

“Ako ne znaš što koristiti od dodataka prehrani, uzmi triphalu i ne možeš pogriješiti”.

Triphalu kao i većinu drugih “rasayana” biljaka treba mudro koristiti (kako bi primili cijeli spektar djelovanja biljke) upravo zbog njihovog jakog detoksikacijskogsvojstva. Definitivno je najbolje konzultirati se sa ayurvedskim praktičarom koji će savjetovati kako prvo očistiti (pripremiti) tijelo, a posebno jetru u ovom slučaju.  Čišćenje jetre, krvi, crijeva, je od iznimne važnosti. Kao što jedanput godišnje vozite automobil na servis, tako bi trebalo očistiti i svoje tijelo.

Kvalitete Triphale po Ayurvedi

Rasa (okus): slatko, kiselo, ljuto, gorko, trpko

Virya (potencija ili energija): neutralno
Vipaka (post probavni efekt): slatko
Dosha: balansira sve tri doshe
Prabhava (posebno svojstvo / kvaliteta): “rasayana” pomlađuje sva tkiva i daje snagu

Više o ovom nevjerojatnom plodu i njegovom učinku na tijelo i um pretražite preko Googla. Postoji jako puno dokumentacije i znanstvenih radova.

Za više informacija o samom proizvodu ili ukoliko želite zakazati vaše osobne ayurvedske konzultacije, slobodno nam se obratite na e-mail: savjetovanje@rasayana.hr ili nas nazovite na broj 095 9052 433

Ukoliko želite naručiti proizvod preko našeg web shop-a, a trebate pomoć prilikom samog procesa kupovine, možete nas kontaktirati na e-mail: shop@rasayana.hr

Mogućnosti plaćanja: uplata na račun, plaćanje pouzećem (prilikom preuzimanja paketa).

Možda će vam se također svidjeti…