Tulsi

155.00 kn

Nema na zalihi

Tulsi – Sveti bosiljak

Ocimum sanctum

  • 100 veganskih kapsula 500 mg, ekstrakt 4:1
  • Sastav: Tulsi (Ocimum sanctum) ekstrakt biljke
  • U Indiji se smatra svetom biljkom i majkom svih biljaka
  • Tonik za respiratorni trakt, prehlade, gripe
  • Snažan adaptogen
  • Anti-bakterijsko i anti-virusno djelovanje, detoksicira
  • Djeluje na emotivno blagostanje
  • Pogodno za  vegane
  • Bez umjetnih boja, aroma, mirisa i konzervansa (100% prirodno)

Nema na zalihi

Kategorija:

Opis

Tulsi je aromatični grm vrlo sličan bosiljku, ali sa manjim listovima. Može se uzgojiti i kod kuće, ali je od običnog bosiljka puno osjetljiviji.

U Indiji, Tulsi smatraju najsvetijom biljkom na planeti te se o njenoj slavi govori u najranijim Vedskim tekstovima (Purane), a tu slavu do danas ova biljka nije izgubila. Kaže se za nju da je majka svih biljaka.

Tisućama godina se uzgaja blizu doma kako bi ukućanima donijela mir i duhovni napredak. Miris Tulsija se koristi kako bi se hramovi pročistili, a lišće se koristi u svete ceremonijalne svrhe. Sada je možda malo jasnije zašto se Tulsi baš naziva svetim.

Koliko je sveta, isto toliko ima jako djelovanje na balansiranje tijela i uma što potvrđuju sve brojnija znanstvena istraživanja.

Koristi se tisućama godina u obliku čaja, začina ili ukrasa. Tulsi je prekrasna, nježna biljka osvježavajućeg mirisa i okusa. Sadrži jako puno eteričnih ulja.

Također zaslužan za sjajnu kožu, lijep glas, inteligenciju, izdržljivost i mirno emotivno raspoloženje.  Ima puno vitamina C i A, te kalcija.

Tulsi je isto tako kao i druge “rasayana” biljke jak adaptogen, što znači da pomaže u prilagodbi na stresne situacije i održavanju homeostaze.

Tulsi čisto tijelo od unutarnjih toksina (stagnirana hrana), ali isto tako i od vanjskih (zagađenje, pesticidi itd.), a to se pripisuje visokom udjelu fenolne komponente (koje se nalaze primjerice u bobičastom voću, medu, maslinovom ulju…) i jakih antikosidanasa.

Moderna istraživanja i znanstveni radovi nam sugeriraju da Tulsi jako dobro djeluje na psihološko i fiziološko stanje čovjeka što potvrđuje drevnu znanost Ayurvede. Prema Ayurvedi, Tulsi djeluje ponajviše na respiratorni trakt gdje otklanja višak Kapha doshe.

Kaže se da Tulsi otvara srce i um ka višim sferama. Tulsi je kao i ostale biljke iz grupa “rasayana” je vrlo Sattvična.

Tri gune materije – SATTVA RAJAS TAMAS

Tulsi kao i većinu drugih “rasayana” biljaka treba mudro koristiti (kako bi primili cijeli spektar djelovanja biljke) upravo zbog njihovog jakog detoksikacijskoj svojstva. Definitivno je najbolje konzultirati se sa ayurvedskim praktičarom koji će savijetovati kako prvo očistiti (pripremiti) tijelo, a posebno jetru u ovom slučaju. Čišćenje jetre, krvi, crijeva, je od iznimne važnosti. Kao što vozite auto na servis jednom godišnje, isto tako bi trebalo očistiti tijelo jednom godišnje.

Kvalitete Tulsija po ayurvedi

Rasa (okus): ljuto, gorko
Virya (potencija ili energija): grije
Vipaka (post probavni efekt): ljuto
Dosha: balansira Vata i Kapha doshu, može povećati Pitta doshu
Prabhava (specijalno svojstvo): “Rasayana” tonik koji pomlađuje, povećava Sattva kvalitetu u umu

Više o ovom nevjerojatnom plodu i njegovom učinku na tijelo i um pretražite preko Googla. Postoji jako puno dokumentacije i znanstvenih radova.

Za više informacija o samom proizvodu ili ukoliko želite zakazati vaše osobne ayurvedske konzultacije, slobodno nam se obratite na e-mail: savjetovanje@rasayana.hr ili nas nazovite na broj 095 9052 433

Ukoliko želite naručiti proizvod preko našeg web shop-a, a trebate pomoć prilikom samog procesa kupovine, možete nas kontaktirati na e-mail: shop@rasayana.hr

Mogućnosti plaćanja: uplata na račun, plaćanje pouzećem (prilikom preuzimanja paketa).

Možda će vam se također svidjeti…